Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تین نیوز»
2024-05-07@18:52:14 GMT

فردا ماه می‌گیرد

تاریخ انتشار: ۹ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۱۴۷۱۵۱

فردا ماه می‌گیرد

تین نیوز

مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران گفت: فردا دوشنبه ۱۰ آذر ۹۹، پدیده ماه گرفتگی نیم سایه رخ می دهد، اما در ایران قابل رویت نیست.

به گزارش تین نیوز، مسعود عتیقی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اعلام این خبر افزود: گرفت فردا از نوع نیم سایه بوده و با چشم غیرمسلح تغییر نور ماه چندان محسوس نیست؛ ایران نیز جزو مناطق تحت پوشش این رویداد نخواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی خاطر نشان کرد: در نجوم قدیم به ماه گرفتگی نیم سایه، خسوف غیرمریی می‌گفتند.

عتیقی افزود: این گرفت به ساروس (دوره) ۱۱۶ تعلق داشته و پنجاه و هشتمین گرفت از هفتاد و سه گرفت ساروس مورد اشاره است. قاره‌های آمریکا، استرالیا و همچنین شرق آسیا تحت پوشش این گرفت قرار دارند.

مدیر انجمن نجوم آماتوری گفت: این پدیده در ساعت ۱۱:۰۲ صبح دوشنبه به وقت کشورمان آغاز شود و در ساعت ۱۵:۲۳ (وضعیت نور روز) پایان می‌یابد.

عتیقی یادآور شد: ماه گرفتگی هنگامی رخ می‌دهد که زمین میان خورشید و ماه است و کره ماه در گردش مداری به دور زمین از درون مخروط باز نیم سایه یا مخروط بسته سایه عبور کند.

مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران گفت: این انجمن فارغ از این نکات که آیا امکان رصد یک پدیده نجومی در کشور وجود دارد یا خیر و با نگاه به گسترده‌تر شدن اخبار و اطلاعات نجومی در جامعه و فراهم کردن امکان آموزش علاقمندان به دانش آسمانی ستاره شناسی به ویژه در دوران شیوع بیماری کووید -۱۹، همواره در انعکاس اخبار نجومی با خبرگزاری‌های رسمی کشور همکاری کرده است.

عتیقی افزود: این انجمن اعتقاد دارد همه اقشار جامعه باید بتوانند در قالب انتشار این گونه اخبار از مفاهیم آموزشی مرتبط با آن بهرمند شوند و این نکته همواره در گفت و گو با رسانه‌های دیداری، شنیداری و نوشتاری مورد نظر واحد آموزش این مجموعه بوده است.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

منبع: تین نیوز

کلیدواژه: ماه گرفتگی مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران نیم سایه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۴۷۱۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کنگره ایران‌شناسی بین‌المللی می‌شود

محمدعلی عزت زاده دبیر اجرایی نخستین کنگره ملی ایران شناسی ایران در گفت‌وگو با خبرنگار پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آنا به برگزاری این رویداد توسط انجمن ایران شناسی اشاره کرد و گفت: این انجمن نخستین انجمن علمی در این حوزه است که در سال ۱۳۲۴ توسط دکتر پورداود تأسیس شد. بعد از یک وقفه دوباره این انجمن از از سال ۱۳۹۶ و با همت دکتر محمود جعفری دهقی فعالیت خود را دوباره آغاز کرد.

وی ادامه داد: برگزاری کنگره‌ها و همایش‌های علمی مهم‌ترین کاری است که انجمن‌های علمی و سازمان‌های مردم نهاد برگزار می‌کنند و در این خصوص انجمن علمی ایران شناسی هم بر آن شد تا با توجه به شعبه‌هایی که در سراسر ایران دارد این رویداد را به صورت متمرکز در تهران آغاز کند.

به گفته دبیر اجرایی کنگره ملی ایران شناسی؛ ارزیابی مکاتب ایران‌شناسی، زبان‌ها و گویش‌های ایرانی، متون ادب فارسی، جغرافیا و تاریخ ایران، فرهنگ و هویت ایرانی، مطالعات اجتماعی، محیط زیست، باستان‌شناسی، هنر و معماری و ادبیات تطبیقی، محور‌های این کنگره خواهد بود که در این خصوص سخنرانان به ایراد سخن می‌پردازند.
عزت زاده در خصوص روند برگزاری کنگره افزود: در روز برگزاری که در تاریخ پنجشنبه، ۲۰ اردیبهشت ماه برگزار می‌شود در مجموع ۴۱ سخنرانی تعریف شده است که ۳۳ سخنرانی آن در ۷ نشست تخصصی تعریف شده است و ۴ سخنرانی درمراسم افتتاح و ۴ سخنرانی هم در مراسم پایانی آن برنامه ریزی شده است.

وی با اشاره به اینکه تعداد ۱۱۲ چکیده به دبیرخانه ارسال شده است، گفت: از مجموع این تعداد آثار رسیده، ۸۱ چکیده توسط داوران پذیرفته شد که تعدادی از آن‌ها برای سخنرانی، تعدادی برای چاپ و تعدادی هم جهت انتشار در پوستر انتخاب شدند.

وی در خصوص برگزاری این رویداد در سال‌های آتی افزود: از آن جایی که ایران شناسی، مهمترین علمی است که ایران امروز به آن نیاز دارد و باید برای احیای هویت ملی گمشده خود نهایت تلاش را کنیم. در این مسیر آموزش و پژوهش حرف اول را می‌زند و انجمن ایران شناسی در نظر دارد تا در سال اینده این کنگره را به صورت بین المللی برگزار کند و حتی فرصتی را فراهم کنیم تا در شهر‌های مختلف آن را برگزار کنیم.

گفتنی است؛ نخستین کنگره ملی ایران شناسی ایران پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت توسط انجمن ایران شناسی در خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • هفته جهانی نجوم، تعامل بین منجمان و شهروندان
  • کنگره ایران‌شناسی بین‌المللی می‌شود
  • جلسه‌ای مهم برای سپک تاکرا ایران
  • فیلم/ جنگ سایه‌ها بین ایران و اسرائیل
  • ایران قدرتمند و منسجم در سایه‌سار معلمین قوی شکل می‌گیرد
  • ایران در سایه تهدید بحران سالخوردگی
  • دلیل علاقه دانش آموزان به نجوم چیست؟ + فیلم
  • تقویم نجوم ۱۴۰۳ (بخش هفتم) + دانلود جدول رصد
  • رصدخانه مراغه؛ نگینی درخشان در تاریخ نجوم ایران
  • تقویم نجوم 1403 (بخش هفتم) + دانلود جدول رصد