Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-05-07@12:55:13 GMT

خورشیدگرفتگی در اول تیر 99+جزئیات

تاریخ انتشار: ۳۰ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۳۴۲۳۰۵

خورشیدگرفتگی در اول تیر 99+جزئیات

به گزارش افکارنیوز،

همزمان با آغاز فصل تابستان و در روز اول تیر آسمان ایران شاهد خورشیدگرفتگی است که از ایران به صورت جزئی دیده می‌شود و به گفته دبیر انجمن نجوم آماتوری ایران بیشترین درصد گرفت خورشید در چابهار و دریای عمان رخ خواهد داد که به ترتیب ۹۸ و ۹۹ درصد از سطح خورشید توسط ماه پوشانده خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مهندس مسعود عتیقی، مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران گفت: پس از خور گرفت حلقوی بامداد ۵ دی‌ماه سال ۱۳۹۸، مجددا زمین در سایه ماه قرار می‌گیرد و مهر تابان با نقابی بر چهره در کشورمان به صورت "جزیی" دیده‌ می‌شود؛ بنابراین تا چند روز دیگر در اولین روز از فصل گرما و در همان روز ابتدایی تابستان امسال، خورشید گرفتگی رخ خواهد داد که رصدگران کشور این واقعه را به صورت "جزیی" مشاهده خواهند کرد.

وی افزود: کسوف روز اول تیر ماه که باز هم از نوع "حلقوی" است، همانند کسوف اوایل زمستان سال ۱۳۹۸، در برخی کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس حلقوی خواهد بود و این بار هم تا جنوب شرق آسیا ادامه خواهد داشت. این گرفت که از قاره آفریقا آغاز می‌شود، به جز بخش‌های غربی این قاره، در آسیا، بخش‌های جنوبی قاره اروپا و همچنین بخش کوچکی از شمال استرالیا به صورت "جزئی" دیده خواهد شد.

به گفته این فعال نجوم آماتوری، این گرفت به ساروس ۱۳۷ تعلق دارد و سی‌و ششمین گرفت از ۷۰ گرفت خورشید در این دوره و اولین کسوف در سال جاری و تنها خور گرفت قابل مشاهده در ایران در سال ۱۳۹۹ است.

مناطق تحت پوشش خورشیدگرفتگی 99

مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران با اشاره به مناطق تحت پوشش پدیده خورشید گرفتگی اول تیر، با تاکید بر اینکه بیشترین درصد خورشیدگی در شرقی‌ترین منطقه چابهار در "پسابندر" مشاهده می‌شود، یادآور شد: در این گرفت، در تهران حدود ۴۸ درصد سطح خورشید توسط ماه پوشانده می‌شود و این میزان در جنوبی‌ شرقی‌ترین نقاط که بیشترین درصد گرفت را در کشور دارد، به ۹۸ درصد می‌رسد و این میزان در آب‌های سرزمینی کشور در دریای عمان به عدد ۹۹ درصد نزدیک می‌شود. این در حالی است که در غربی‌ترین نقاط شمال غرب ایران پوشش خورشید حدود ۳۰ درصد است.

آغاز و پایان خورشیدگرفتگی اول تیر 99

عتیقی اضافه کرد: این خورشیدگرفتگی در تهران در ساعت ۹ و ۴ دقیقه صبح روز یکشنبه اول تیرماه قابل مشاهده خواهد بود و تا ساعت ۱۱ و ۳۸ دقیقه صبح این روز ادامه دارد. حداکثر گرفت در تهران در ساعت ۱۰ و ۱۶ دقیقه است. زمان‌های آغاز و پایان گرفت خورشید در چند مرکز استان (در اطراف و مرکز کشور) از بیشترین به کمترین زمان گرفت به این شرح است:

وی اضافه کرد: بر این اساس امکان رصد خورشیدگرفتگی جزیی در سراسر ایران وجود دارد.

عتیقی با بیان اینکه گرفت حلقوی خورشید در روز اول تیر تقریبا در مرز کنگو و جمهوری دموکراتیک کنگو آغاز می‌شود، یادآور شد: سپس کشورهای "یمن"، "عربستان" و "عمان" را طی خواهد کرد و پس از عبور از "اقیانوس هند"، وارد جنوب خاک کشور "پاکستان" شده و سپس از شمال "هند" عبور می‌کند و از آنجا کشورهای "بوتان"، "چین" و "تایوان" را پشت سر گذاشته و در دریای "فیلیپین" در غرب اقیانوس آرام پایان می‌یابد.

وی، بیشترین زمان گرفت حلقوی را در شمال هند دانست که در مدت زمان ۳۸ ثانیه قابل مشاهده است.

تذکرات مهم برای رصد خورشید گرفتگی سال 99

مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران اظهار کرد: گرفت خورشید در ایران به صورت "جزئی" است و در برخی از کشورها به صورت حلقوی مشاهده می‌شود و استفاده از عینک‌های مخصوص رصد خورشید برای رصد این پدیده توسط علاقه‌مندان ضروری است و هرگز با چشم غیر مسلح این پدیده رصد نشود.

عتیقی اضافه کرد: علاوه بر آن در صورت رصد این رویداد نجومی با استفاده از تلسکوپ و دوربین دو چشمی و حتی عکاسی نجومی از این رویداد حتما از قبل باید تجهیزات خود را مجهز به فیلترهای استاندارد از جمله فیلتر "مایلار" کرد؛ چرا که نگاه مستقیم به خورشید حتی برای مدت کوتاه بسیار خطرناک است و عواقب جبران‌ناپذیری در پی خواهد داشت.

وی مقاصد نزدیک ایران برای مشاهده خورشیدگرفتگی حلقوی را کشور عمان دانست و ادامه داد: هر چند که به دلیل شیوع ویروس کرونا سفرهای داخلی و خارجی برای رصد چنین پدیده‌ای چندان منطقی نیست و توصیه نمی‌شود؛ به‌ویژه آنکه استان‌های جنوبی از جمله استان سیستان و بلوچستان در وضعیت قرمز از حیث بیماری کووید-۱۹ قرار دارد، ولی کشور عمان یکی از مقاصد خارجی نزدیک به ایران برای رصد این خورشیدگرفتگی به صورت حلقوی محسوب می‌شود و با توجه به اینکه در هنگام وقوع کسوف ارتفاع خورشید از افق نسبتا کم است، در تلفیق با مناظر طبیعی و ساختمان‌ها شاید بتوان تصاویر جذابی را از این پدیده ثبت کرد.

به گفته وی، انجمن نجوم آماتوری ایران به دلیل وجود کرونا و برای حفظ سلامت اعضای خود و مردم کشور، هیچ برنامه رصدی اختصاصی و عمومی در تهران و سایر شهرها نخواهد داشت و تنها گروه پژوهش این مرکز در قالب گروه کوچک در استان تهران اقدام به رصد و ارائه گزارش علمی از این پدیده زیبای نجومی خواهد کرد و تصاویر آن نیز از طریق فضاهای اختصاصی این انجمن منتشر خواهد شد.

ماه گرفتگی سال 99

عتیقی ادامه داد: دو هفته پس از کسوف اول تیر، در بامداد یکشنبه، ۱۵ تیرماه امسال ماه گرفتگی از نوع نیمسایه رخ خواهد داد و ایران در منطقه تحت پوشش این گرفت نیست، ضمن آنکه ماه گرفتگی نیمسایه که در نجوم قدیم به آن "خسوف غیر مرئی" می‌گفتند، با چشمان انسان چندان محسوس نبوده و ارزش رصدی ندارد.

به گفته وی، ۵ گرفت خورشید و ماه، در سال ۱۳۹۹ قرار دارد که شامل سه ماه‌گرفتگی و دو خورشیدگرفتگی می‌شود.

مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران اضافه کرد: پس از خورشیدگرفتگی اول تیر و ماه گرفتگی ۱۵ تیرماه سال جاری خورگرفتگی بعدی در سال ۱۳۹۹ روز دوشنبه ۲۴ آذرماه رخ می‌دهد که از نوع گرفت "کلی" خواهد بود و در آمریکای جنوبی رخ خواهد داد، بنابراین در کشور این پدیده قابل مشاهده نیست.

عتیقی در خصوص کسوف حلقوی توضیح داد: با وجود عبور قرص کامل ماه از مقابل دیسک (صفحه) خورشید گاهی اوقات همه صفحه خورشید به طور کامل پوشیده نمی‌شود و گرفت کامل رخ نمی‌دهد و دلیل آن عموما این است که ماه اگر در کمترین فاصله با زمین نباشد، (در اوج زمینی و یا نزدیک به آن باشد) قطر ظاهری ماه کوچکتر از قرص خورشید بوده و حلقه‌ای از آتش در اطراف دیسک سیاه ماه دیده خواهد شد و از سوی دیگر خورشید در انقلاب تابستانیِ نیمکره شمالی از زمین دور و در انقلاب زمستانی این نیمکره حدود ۵ میلیون کیلومتر به زمین نزدیکتر است.

وی اضافه کرد: طبیعی است که قطر ظاهر مهر تابان در فاصله کمتر به زمین، بزرگتر و در فاصله دورتر از زمین، کوچکتر است و بر این اساس شرایط مداری ماه و خورشید نسبت به زمین در نوع کسوف مؤثر است.

عتیقی ادامه داد: به طور کلی علت اینکه برخی اوقات شاهد گرفت حلقوی هستیم، نه تنها به قطر ظاهری ماه بلکه به قطر ظاهری خورشید نیز مربوط است.

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: خورشیدگرفتگی ماه گرفتگی خورشید خورشیدگرفتگی خورشید گرفتگی 99 زمان خورشیدگرفتگی 99 مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران گرفت خورشید رخ خواهد قابل مشاهده ماه گرفتگی برای رصد خواهد شد اول تیر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۴۲۳۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت ۱۸۰ درخواست برای حضور خادمان رضوی در یزد

هفدهمین جشنواره زیرسایه خورشید یزد در حالی از ۲۱ اردیبهشت آغاز می‌شود که تاکنون ۱۸۰ درخواست برای حضور خادمان حضرت رضا(ع) ثبت شده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از یزد، حجت‌الاسلام والمسلمین مهدی مهدوی‌نژاد ظهر امروز در نشست خبری هفدهمین جشنواره زیرسایه خورشید یزد، اظهار داشت: جشنواره زیر سایه خورشید یک رویداد معنوی، مردمی و بین‌المللی است که امسال هفدهمین دوره آن برگزار می‌شود.

مدیرکانون جوانان رضوی استان یزد با اشاره به اینکه این رویداد در تمامی نقاط ایران و کشورهای مختلف جهان برگزار می‌شود، تصریح کرد: در این ایام پرچم مطهر گنبد حرم حضرت رضا(ع) در تمامی روستاها، شهرها و بخش‌های کشور به صورت مویرگی توسط خادمان آن حضرت حضور پیدا خواهد کرد.

وی با بیان اینکه این برنامه در 12 کشور برگزار می‌شود در ارتباط با اهداف جشنواره، گفت: احیا و ترویج فرهنگ زیارت از راه دور و عمق بخشیدن به ایمان قلبی مردم به حضرت رضا(ع) از جمله اهداف مهم این جشنواره است.

مهدوی‌نژاد، خاطرنشان کرد: حضور خادمان حضرت و پرچم در میان مردم سبب ایجاد صحنه‌هایی از عشق و ارادت و محبت مردم و جوشش مضاعف فطرت و معرفت آنها نسبت به حضرت رضا(ع) می‌شود که آثار آن را در زندگی مردم نشان می‌دهد.

مدیرکانون جوانان رضوی استان یزد بیان کرد: ترویج فرهنگ زندگی و خانواده رضوی، نقل آثار و روایات و بیانات و کلمات نورانی آن حضرت در جامعه هم از دیگر اهداف این جشنواره است.

مهدوی‌نژاد شعار هفدهمین جشنواره زیرسایه خورشید را «با شما سربلندیم» دانست و گفت: رویکرد مشخص شده برای این جشنواره عزت و امید است و تمامی برنامه‌ها حول محور این دو محور کلیدی که از ضروری ترین و مهمترین مفاهیمی است که باید در جامعه تقویت شود می‌چرخد.

وی به عملیات وعده صادق اشاره کرد و ادامه داد: این عملیات اقتدار و عزت جمهوری اسلامی، مومنان، جبهه مقاومت، تشیع و امت اسلامی را در جهان به دنبال داشت و ذیل این عملیات ما امید و عزت در سایه قدرت را در جشنواره مورد توجه قرار خواهیم داد.

مدیرکانون جوانان رضوی استان یزد به تلاش دشمن برای ترویج کشف حجاب و بی‌حجابی اشاره کرد و افزود: امروز نیروی انتظامی در این عرصه به خوبی ورود پیدا کرده و توجه به مفهوم واقعی عفاف و حجاب هم در دستور کار این جشنواره قرار گرفته است.

مهدوی‌نژاد مسائلی از جمله کاهش جمعیت، جوانی جمعیت و فرزندآوری، جهش تولید با مشارکت مردم و مفاهیم مختلف دیگر را از دیگر موضوعات این جشنواره دانست و گفت: توجه به ظرفیت‌ها و فرصت‌های فرهنگی استان در بوم تاریخی، جغرافیایی و فرهیختگان استان هم به صورت ویژه در این جشنواره مورد توجه قرار می‌گیرد.

جشن زیرسایه خورشید یزد 28 اردیبهشت برگزار می‌شود

مجتبی حیدری دبیر هفدهمین جشنواره زیرسایه خورشید استان یزد هم در این نشست، اظهار داشت: ستاد این جشنواره از دو ماه قبل به طور رسمی برای هفدهمین دوره فعالیت خود را شروع کرده و به تمامی شهرستان‌های استان در این مدت سفرهایی انجام و جلسات مربوطه برگزار شد است.

وی تعداد کل خدام این جشنواره را 850 نفر در یزد و 600 نفر در سایر شهرستان‌های یزد دانست و تصریح کرد: این خدام تمامی برنامه‌های جشنواره زیر سایه خورشید در ایام دهه کرامت را پوشش می‌دهند.

دبیر هفدهمین جشنواره زیرسایه خورشید استان یزد با تاکید بر اینکه تمامی برنامه‌های اعزام خدام از طریق سایت زیرسایه خورشید یزد انجام می‌شود گفت: تا به الان نزدیک به 180 درخواست و 150 مشارکت خادمی در زمینه‌های مختلف در این سامانه ثبت شده است.

حیدری عنوان کرد: از 21 اردیبهشت حضور خادمان در استان یزد را خواهیم داشت و تا آخرین روز دهه مبارک کرامت برنامه‌های مختلفی توسط خدام حضرت رضا(ع) انجام خواهد شد.

وی بیان کرد: سال گذشته در این دهه مبارک، هر روز یک زندانی آزاد شد و در روز میلاد حضرت رضا(ع) هم هشت زندانی آزاد و به آغوش خانواده‌های خود بازگشتند.

دبیر هفدهمین جشنواره زیرسایه خورشید استان یزد از برگزاری چهاردهمین دوره جشن زیرسایه خورشید خبر داد و گفت: امسال این برنامه همزمان با اقامه نماز جماعت 28 اردیبهشت به امامت آیت الله ناصری نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه یزد در آستان مقدس حضرت امامزاده سیدمحمدجعفر(ع) یزد برگزار خواهد شد.

انتهای پیام/781/

دیگر خبرها

  • ثبت ۱۸۰ درخواست برای حضور خادمان رضوی در یزد
  • کرمانی ها ۱۰ روز زیر سایه خورشید می روند
  • آماده‌باش چین برای شراره‌های خورشیدی
  • درگیری اسد با صدام حسین سر حمایت از ایران! / گنجینه جواهرات ملی ایران از نمای نزدیک / ستاره مصنوعی چینی، شش برابر داغ‌تر از خورشید! / دو شگرد برای افزایش بهره‌وری روزمره / روش تشخیص ایمیل‌های کلاهبرداری
  • تصاویری خیره‌کننده از فوران‌های خورشیدی
  • برخورد ۲ شراره خورشیدی قوی به زمین
  • برخورد دو شراره خورشیدی قوی به زمین
  • پختن، سرنوشت شوم زمین و زمینیان؟
  • تصاویر نجومی شانزدهم اردیبهشت (۵ مه)
  • این ۴ عادت به تدریج جان شما را می‌گیرد